קל, מהיר וטעים: מתכון למגולגלות תמרים ביתיות

מתכון למגולגלות תמרים מבצק פריך – קלות להכנה ומתאימות בדיוק לצד הקפה או התה ❤️


מרכיבים:
- גליל בצק עלים "מאפיית לחמים" (600 גרם).
- קמח לקימוח משטח העבודה – קצת פחות מ-⅓ כוס.
מרכיבים למלית: - תמרים מגולענים בוואקום.
- 3 כפות טחינה גולמית.
- 3 כפות קקאו.
- 3 כפות מים רותחים.
- קינמון או וניל (לא חובה).
אופן ההכנה:
- מניחים את התמרים בתוך קערה עם מים רותחים למשך כ-10 דקות.
- בקערה נפרדת – מערבבים את התמרים עם הטחינה, מים וקקאו לתערובת חלקה ורכה.
- מפדרים מעט קמח על משטח העבודה, פותחים את הבצק הפריך ומרדדים למלבן בגודל: 25/35 לעובי של ½ ס״מ לערך.
- מורחים מתערובת התמרים שכבה אחידה על כל המלבן ומגלגלים לגליל.
- מועכים מעט את הגליל שיצרנו, בעזרת היד.
- בעזרת סכין, מסמנים פסים לחיתוך העוגיות על גבי הגליל בעובי של: 1-2 ס״מ.
- מניחים את הגליל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-17-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב ועדין.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
- חותכים את הגליל לפי הסימנים שסימנו מקודם.
- מפדרים באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
בתיאבון!



