מרכיבים:

  • גליל בצק עלים "מאפיית לחמים" (600 גרם).
  • קמח לקימוח משטח העבודה – קצת פחות מ-⅓ כוס.
    מרכיבים למלית:
  • תמרים מגולענים בוואקום.
  • 3 כפות טחינה גולמית.
  • 3 כפות קקאו.
  • 3 כפות מים רותחים.
  • קינמון או וניל (לא חובה).

אופן ההכנה:

  1. מניחים את התמרים בתוך קערה עם מים רותחים למשך כ-10 דקות.
  2. בקערה נפרדת – מערבבים את התמרים עם הטחינה, מים וקקאו לתערובת חלקה ורכה.
  3. מפדרים מעט קמח על משטח העבודה, פותחים את הבצק הפריך ומרדדים למלבן בגודל: 25/35 לעובי של ½ ס״מ לערך.
  4. מורחים מתערובת התמרים שכבה אחידה על כל המלבן ומגלגלים לגליל.
  5. מועכים מעט את הגליל שיצרנו, בעזרת היד.
  6. בעזרת סכין, מסמנים פסים לחיתוך העוגיות על גבי הגליל בעובי של: 1-2 ס״מ.
  7. מניחים את הגליל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-17-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב ועדין.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
  9. חותכים את הגליל לפי הסימנים שסימנו מקודם.
  10. מפדרים באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.

בתיאבון!