מרכיבים:

  • גליל בצק עלים על בסיס חמאה של מאפיית לחמים (600 גרם)
  • ביצה טרופה למריחה

מרכיבים למלית:

  • 1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 צרור תרד טורקי קצוץ
  • 2-3 בצלי שאלוט קצוצים
  • 1 כרישה קטנה קצוצה
  • 2 סלסלות פטריות שאוהבים: פורטובלו, שמפיניון, ירדן, יער
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • טימין

מרכיבים לרוטב בשמל:

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב / חלב צמחי
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2-3 עלי מרווה
  • 30-50 גרם פרמז'ן

אופן הכנה:

מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה יחד עם עלי מרווה. מוסיפים קמח, מלח ופלפל, ומערבבים למעין רביכה. יוצקים את החלב ומערבבים לבלילה חלקה. מבשלים כ- 8 דקות עד שהבלילה מסמיכה ומבעבעת.
מוסיפים את הפרמזן ומערבבים.
יוצקים את הבשמל לכלי ומכסים בניילון נצמד על גבי הבשמל (הניילון צריך לגעת בבשמל כדי שלא ייווצר קרום).

מכינים את תערובת הפטריות: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, שאלוט וכרישה. מכניסים פטריות קצוצות
ומטגנים למשך 3-4 דקות. מוסיפים קוביות זוקיני ותרד קצוץ. יוצקים פנימה את תערובת הבשמל ומגררים פרמז'ן.

מכינים את הבצק: מקמחים קלות את משטח העבודה ופורסים את הבצק.
קורצים עיגולים בקוטר כ-9 ס"מ.
בעזרת מזלג מחוררים את עיגולי הבצק ובעזרת קורצן עיגול קטן יותר או כוס מסמנים עיגול פנימי.
מניחים את המגש עם עיגולי הבצק במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את עיגולי הבצק הקרים לתנור ואופים 15 דקות.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים עוד 15 דקות, לקבלת עיגולים גבוהים, תפוחים וזהובים.
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.
בעזרת כפית מועכים את העיגול הפנימי שירד מעט למטה, או מוציאים אותו בכדי שיהיה מקום לפטריות.

ממלאים את הבורקסים בנדיבות במלית הפטריות ומחזירים לתנור ל-5-7 דקות נוספות בטמפרטורה של 170 מעלות.
מגררים פרמז'ן על כל בורקס.

בתיאבון!