3 עוגות

לבצק שמרים:
140 גרם חלב פושר ( כוס+ 2 כפות )
100 גרם שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
50 גרם שמרים טריים ( קובייה)
150 גרם ביצים (3 יחידות M)
120 גרם סוכר (1/2 כוס)
10 גרם מלח ( כפית)
800 גרם קמח מנופה ( 51/3 כוסות)
150 גרם חמאה רכה

לקרם שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה רכה
1 יח' ביצה ( L)
3 כפות ברנדי
מעט תמצית וניל

הכנת הקרם:
ממיסים את השוקולדים על בן מארי ( אמבט מים כפול)
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנטמעת לגמרי ומתקבל קרם שקולד.
מוסיפים את הביצה והברנדי ומערבבים היטב.

הכנת הבצק:
1. יוצקים את החלב לקערת הלישה, מפוררים את השמרים מוסיפים את הביצים, שמנת, סוכר מלח
2. ומערבבים בעזרת וו הלישה.
3. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מוסיפים את החמאה ולשים כ-4 דקות במהירות בינונית.
4. מגבירים את המהירות ולשים עוד 2 דקות.
5. מוציאים את הבצק לקערה או תבנית מקומחת קלות, משטחים ומכסים בניילון נצמד או מגבת. ( לא יוצרים כדור מהבצק משטחים לריבוע, על מנת שהרידוד יהיה יותר קל)
6. שמים למנוחה במקרר לפחות 4 שעות ( רצוי להכין יום לפני הכנת העוגות)
7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים שווים.
8. מקמחים קלות את משטח העבודה מרדדים כל חלק למלבן בעובי: 3.5 מ"מ.
9. מורחים שכבת קרם שוקולד על הבצק המרודד, חוצים את המלבן לרוחבו
10. מגלגלים כל חלק לגליל, מגלגלים את שני הגלילים בצורת בורג, ומניחים בתבנית
11. סה"כ: 3 עוגות

התפחה ואפייה:
מתפיחים כ-35-40 דקות עד שהבצק הכפיל את נפחו
מורחים בעדינות ביצה טרופה
מחממים תנור ל-185 מעלות מכניסים את העוגות לתנור
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות
אופים כ-17-20 דקות.

כשהעוגה יוצאת מן התנור מורחים עליה סירופ סוכר
כוס מים+ חצי כוס סוכר, מבשלים עד שמבעבע , מצננים מעט ומורחים על העוגות.

סגירת תפריט

יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות.

מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00

×

עגלת קניות