בטרם למד האדם ליצור שמרים באופן מלאכותי מעשו הלחמים על בסיס שאור
החומרים להכנת יין צימוקים
250 גרם צימוקים כהים וקטנים, אורגניים (2 כוסות)
25 גרם סוכר (2 כפות)
250 גרם מים (1 כוס)
החומרים להכנת ה"אימא" (הבסיס הראשוני של השאור)
כל תערובת הצימוקים המושרים
350 גרם קמח חיטה לבן אורגני בטחינת רחיים מנופה ( 2 ושלושת רבעי כוסות).
החומרים להכנת השאור
250 גרם מים (1 כוסות)
600 גרם "אימא" (כל הבצק שהתקבל מהכנת השלב השני)
350 גרם קמח חיטה לבן אורגני
בטחינת רחיים מנופה. (2 ושלושת רבעי כוסות)
החומרים לרענון השאור
100 גרם שאור
500 גרם קמח חיטה לבן אורגני, מנופה (3 ושלושת רבעי כוסות)
250 גרם מים (1 כוס)
אופן הכנת יין הצימוקים:
מניחים את החומרים בצנצנת נקייה, סוגרים עם מכסה ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים את הצנצנת בצד שמשל ארבעה ימים בטמפרטורת החדר, לא נוגעים לא פותחים ולא מזיזים. כך נוצר יין הצימוקים.
אופן הכנת ה"אמא" של השאור:
מסננים את הצימוקים השרויים וסוחטים אותם היטב לתוך קערה (הנוזל המסונן הוא יין הצימוקים). מוסיפים את הקמח לנוזלים שבקערה ולשים ביד עוד שתי דקות,לקבלת בצק. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה מקומחת בנדיבות. מכסים היטב בניילון נצמד ומשאירים לתפוח 4 שעות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת השאור:
יוצקים את המים לקערה, מוסיפים את הבצק שהכנו בשלב השני (האמא של השאור) ואת הקמח, ולשים ביד כ-5 דקות. מכסים ומניחים ל-5 שעות בטמפרטורת החדר.
עכשיו קיבלנו שאור מוכן לעבודה. ניתן לשמור את השאור במקרר עד שבוע ימים ללא רענון. תמיד כדאי להפריש מבצק זה 100 גרם להכנת שאור חדש, ל]י אופן רענון השאור.
אופן רענון השאור:
מכניסים את השאור, הקמח והמים בקערה. לשים את כל החומרים 5 דקות ביד ליצירת בצק. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת, מכוסה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כ-5 שעות). אפשר לשמור את בצק השאור מכוסה היטב במקפיא, כחודש ימים לפחות. לפני השימוש, יש להפשיר את הבצק במקרר ולרענן אותו פעמיים לפי ההוראות לרענון שאור.

סגירת תפריט

יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות.

מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00

×

עגלת קניות