עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר שמכינים לבד בבית ובצק העלים של "מאפיית לחמים"
שכבות בצק העלים מקורמל
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה של "מאפיית לחמים"
100 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

מחממים תנור ל-190 מעלות.
מפזרים מעט אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה על נייר אפייה, מניחים את הבצק על הסוכר ומפזרים מעליו שכבה נוספת של אבקת סוכר.
מניחים מעל הבצק נייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי: 0.5-1 ס"מ
מחוררים את הבצק בעזרת גלגלת או מזלג.
מעבירים את הבצק לתבנית אפייה ומעליו מניחים מגש אפייה נוסף, כדי שהבצק ישאר דק באפייה.
אופים כ-10 דקות, מורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.
הבצק צריך להיות שחום ופריך בעל צבע קרמלי עדין.
מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להצטנן.

אחרי שהבצק התקרר מעבירים לקרש חיתוך ובעזרת סכין משוננת וחדה מחלקים את הבצק ליחידות של 20×4 ס"מ; לכל עוגה נדרשות 3 שכבות בצק
ניתן למדוד את הגודל הרצוי בעזרת סרגל.

קרם פטיסייר
500 מ"ל חלב
1 יחידה מקל וניל
125 גרם סוכר
125 גרם חלמונים (6 חלמונים)
70 גרם קורנפלור (5 כפות גדושות)
125 גרם שמנת מתוקה (חצי מיכל)

מערבבים בקערה בעזרת מטרפה חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
שמים בסיר חלב ומקל וניל, ומביאים לרתיחה.
שופכים 1/3 מהחלב אל תערובת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת.
הפטיסייר מוכן כאשר הוא מבעבע וסמיך.

שופכים את הקרם לכלי, מניחים על הקרם ניילון נצמד (ישירות על הקרם ולא על הכלי) ומקררים כ-4-5 שעות.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם סמיך אך יציב.
מערבבים את הפטיסייר בעזרת מטרפה לתערובת חלקה ומקפלים את הקצפת לתוך הקרם.
ממלאים שק זילוף בקרם הפטיסייר, מזלפים 4 פסים לאורך הבצק, מניחים שכבת בצק נוספת וחוזרים על הפעולה עם שכבה שניה.
ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.

שומרים בקירור עד יומיים (הבצק מאבד את הטריות)
רצוי לחתוך את הקרמשניט בעזרת סכין מסור חדה

הצעת הגשה:
מסדרים פירות העונה מעל כל מנה, פירות יער, תותים, אפרסקים

סגירת תפריט
×

עגלת קניות