2 קישים בקוטר 24 ס"מ,
או כ 10 קישים אישיים בקוטר 9-10 ס"מ
מרכיבים לבצק
350 גרם קמח ( 1/2 2 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות
70 גרם מים קרים מהמקרר (1/3 כוס)

מרכיבים למלית
1 יחידה חציל חתוך לקוביות 2*2 ס"מ עם הקליפה.
1 יחידה בצל בינוני חתוך לקוביות
1 יחידה כרישה חתוכה לטבעות בעובי חצי ס"מ
3 יחידות פלפל אדום
1 כוס פטרוזליה או/ו כוסברה קצוץ
500 גרם גבינת פטה
20 יחידות עגבניות שרי צבעוניות
70 גרם גרעיני דלעת
שמן זית לאפייה

המרכיבים לרוטב רויאל
750 גרם שמנת מתוקה
3 יחידות ביצה בינונית
1 קורט מוסקט
שום כתוש, מלח, פלפל

הכנת בצק הפאי
1. מערבבים את הקמח, מלח במעבד מזון.
2. מוסיפים חמאה ומערבבים במעבד מזון עד יצירת בצק מפורר ולא אחיד.
3. מוסיפים מים ומערבבים עד ליצירת בצק.
חשוב!!! עוצרים את הערבוב מעט לפני יצירת גוש בצק. בשלב בו נראים עדיין גושי חמאה קטנטנים וברורים.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד מועכים אותו בעזרת הידיים למלבן ומניחים במקרר לשעה מנוחה.
5. מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעזרת מערוך ומלבישים אותו בתבניות, אותם מנחים במקרר לחצי שעה.

הכנת הירקות מחממים את התנור ל 240 מעלות.
1. קולים את הפלפלים בתנור 10 דקות עד שהקליפה משחימה, מוציאים לשקית ניילון, להקלת הקילוף, מקלפים את הקליפה, מנקים מחרצנים וחותכים לרצועות.
2. מזלפים על קוביות החציל שמן ואופים במשך 20 דקות עד שמזהיב ומעט רך.
3. מאדים בצל וכרישה בסיר עם שמן זית.
הכנת רוטב רויאל
1. מערבבים את המרכיבים למרקם אחיד וחלק.
הרכבת הקיש הים תיכוני
1. מפזרים בתחתית הקלתית לפי הסדר: בצל וכרישה, פטרוזליה, קוביות חציל, פלפל קלוי
2. יוצקים את רוטב הרויאל בעדינות.
3. מסדרים יפה את עגבניות השרי החצויות, גבינת הפטה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת.

אפייה: 25 דקות ב 200 מעלות, במידה והקיש משחים מהר כדאי להוריד את הטמפרטורה ל 175 מעלות עד סיום האפייה.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות