2 קישים בקוטר 24 ס"מ
או 10 קישים אישיים בקוטר 6-8 ס"מ

מרכיבים לבצק:
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
70 גרם מים קרים (1/3 כוס)

הכנה:
מערבבים קמח ומלח במעבד מזון / מיקסר בעזרת וו גיטרה
מוסיפים חמאה ומערבבים עד ליצירת בצק מפורר ולא אחיד.
מוסיפים מים ומערבבים עד ליצירת בצק.
חשוב !!
עוצרים את הערבוב מעט לפני יצירת גוש בצק, בשלב בו נראים עדיין גושי חמאה קטנטנים וברורים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד מועכים אותו בעזרת הידיים למלבן ומניחים במקרר לשעה מנוחה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי: 3 מ"מ בעזרת מערוך ומלבישים אותו בתבניות, אותם מניחים במקרר לחצי שעה.

תערובת בצלים:
4-5 בצלי שאלוט חתוכים לחצאים
1/2 כרישה חתוכה לעיגולים
1 בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים
4 יחידות בצל ירוק קצוץ
2 יחידות בצל לבן חתוך לקוביות
50 גרם צימוק לבן
כף סוכר חום כהה
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
2 יחידות ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
קורט פלפל שחור גרוס
2 ענפי טימין טרי
200 גבינת גאודה מגוררת
50 גרם שקד מולבן פרוס

הכנה:
מחממים סיר עם חמאה, מזהיבים את חצאי השאלוט לגוון זהוב.
מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
מזהיבים בסיר כרישה ובצלים למעט בצל ירוק לגוון זהוב.
מוסיפים את הצימוקים, סוכר חום, מלח פלפל שחור.
מקררים ומוסיפים את הבצל הירוק לתערובת.

הכנת רוטב רויאל:
טורפים ביצים בקערה, מוסיפים קמח, שמנת מתוקה, חלב, מלח פלפל ואגוז מוסקט.
מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

הרכבת הקיש:
מסדרים מחצית מכמות הבצלים בתחתית הקלתית, מפזרים מעל גבינת גאודה מגוררת ומעל את היתרה.
יוצקים על הבצלים את הרויאל, מסדרים את חצאי השאלוט בצורת פרח במרכז הקיש.
מפזרים שקדים פרוסים מסביב לקיש כמו מסגרת.

אפייה:
מחממים תנור ל-190 מעלות
מכניסים את הקיש לאפייה כ-12 דקות
מסובבים ומנמיכים טמפרטורה ל-175 מעלות, אופים כ-15-20 דקות נוספות לגוון זהוב.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות