מתכון לדוגמא
באדיבות האופה אורי שפט, מאפיית לחמים
מרכיבים:
בצק:
- 650 גרם קמח כללי
- 30 גרם שמרים טריים
- 110 גרם סוכר
- 120 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 150 מ"ל חלב
- 4\1 כפית מלח
- וניל
מלית:
- צנצנת שוקולד נוטלה
- 150 גרם שוקולד צ׳יפס
אופן הכנה:
- מנפים את הקמח.
- יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכה את השמרים.
- מוסיפים לקערת הלישה, לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה.
- אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה ומגבירים למהירות בינונית. לשים עוד 3-4 דקות, לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש אפייה ומניילנים. מניחים במקרר למשך הלילה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את ריבוע הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*35 ס"מ בעובי של 0.5 ס"מ.
מורחים על כל מלבן את מלית השוקולד מפזרים שברי שוקולד ומגלגלים לרולדה. מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה.
• במידה והרולדה התחממה והיא רכה מידי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.
בעזרת סכין משונן מנסרים על הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים. את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן לראות את פסי הבצק והשוקולד. מניחים את שתי הרצועות בצורת ומגלגלים לבורג.
מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. - התפחה אחרונה ואפייה בתנור:
את התבנית האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. המטרה היא שהעוגה תוסיף כ 70%-80% נפח. תלוי כמובן בטמפרטורת החדר, זה לוקח כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את העוגה בביצה טרופה עם מעט חלב ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30-35 דקות עד לקבלת גוון שחום.
הדקות הראשונות של האפייה לא לפתוח את התנור.
מוציאים מצננים אוכלים.
סירופ שוקולד לזיגוג
מרכיבים:
- 150 גרם סוכר
- 150 מ"ל מים
- 2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל
אופן הכנה:
לסיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרום\ברנדי ואת תמצית הוניל. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.
בתיאבון!