שבלולי בצק עלים עם בצל וקצח (כ-20 יחידות)
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
100 גרם גבינת לבאנה צאן
4 בצלים קצוצים גס
3 כפות שמן זית
2 כפות קצח

1. מפשירים את הבצק במשך לילה במקרר.
2. מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. מצננים.
3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X40 עובי 2 מ"מ. מחלקים את הבצק לרוחבו כך שיתקבלו שני מלבנים בגודל 20X60.
4. מורחים על כל מלבן שכבה דקה של גבינת לבאנה צאן. משאירים פס בעובי 2 ס"מ ללא גבינה.
5. מפזרים בצל מטוגן ומעל זורים קצח.
6. מגלגלים לגלילה הדוקה.
7. חותכים שבלולים בעובי 3 ס"מ. מותחים את קצה רצועת הבצק ומכניסים מלמטה מתחת לבסיס. מניחים בצורה מרווחת על מגש עם נייר אפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות כ-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים.

הערה: ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה. שומרים במקפיא בקופסא אטומה עד חודש.
לפני האפייה מפשירים ואופים באותו האופן.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות