בצק בריוש עשיר במליות שונות. כל סועד בוצע לעצמו שבלול בצק בטעם שהוא אוהב.
ניתן למלא באחת מ-3 המליות המוצעות, או להשתמש במליות של הבורקס או השבלולים.

בצק בריוש
1 קילו קמח קר (לאחסן במקפיא לכמה שעות לפני ההכנה)
400 גרם חמאה בטמפ' החדר
500 גרם ביצים קרות (10 ביצים קטנות)
60 גרם שמרים
20 גרם מלח (2 כפות שטוחות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)

שמן זית
מלח ים גס

1. שמים במיקסר (וו-לישה) ביצים, סוכר וקמח. מתחילים ללוש במהירות נמוכה. אחרי כדקה מוסיפים שמרים מפוררים. אחרי כ-5 דקות להוסיף מלח.
2. מגבירים למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות.
3. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה. שלב זה לוקח כ-15 דקות כאשר כל פעם מחכים שהחמאה נטמעת לפני שמוסיפים עוד.
4. מסיימים לישה 2-3 דקות במהירות בינונית עד שהבצק אלסטי ועוזב את דפנות המיקסר.
5. מוציאים מהמיקסר. משטחים על מגש עם נייר אפייה מקומח. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.
6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X60 עובי 2 מ"מ. ממלאים במלית רצויה ומגלגלים לרולדה.
7. חותכים פרוסות בעובי 4 ס"מ. מניחים את הפרוסות לסירוגין בתבנית גדולה של תנור על נייר אפייה.
8. מניחים להתפחה מכוסה בניילון רופף,עד שהשבלולים תופחים מעט ונוגעים אחד בשני.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40-45 דקות עד להזהבה.
10. מורחים שמן זית על המאפה בעודו חם ומפזרים מלח גס.

מלית תרד וגבינות
200 גרם לבנה עיזים
200 גרם תרד מופשר סחוט וקצוץ
100 גרם גבינת פטה מגוררת
1. מורחים על הבצק לבנה עיזים.
2. מפזרים תרד וגבינה ומגלגלים לרולדה.
3. חותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

מלית בטטה וזיתים
100טפנד זיתים (ראה מתכון למעלה)
100 גרם גבינת צאן (למשל פרומעז)
6 בטטות קלופות חתוכות לקוביות 1 ס"מ
שמן זית
2 שיני שום כתושה
מלח, פלפל, טימין
1. מערבבים קוביות בטטה עם שמן זית ותבלינים. מניחים במגש עם נייר אפייה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד שהבטטות מתחילות להשחים.
3. מורחים טפנד על הבצק. מפזרים בטטה וגבינת צאן מפוררת ומגלגלים לרולדה.
4. חותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

בצל ואנשובי
4 בצלים קצוצים
שמן זית לטיגון
1 צנצנת אנשובי
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1. מטגנים בצל קצוץ בשמן זית עד להזהבה.
2. קוצצים את האנשובי דק ומערבבים עם פרמז'ן והשמן של האנשובי.
3. מורחים על הבצק אנשובי מעורבב עם פרמזן.
4. מפזרים בצל מטוגן ומגלגלים לרולדה.
5. חותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

סגירת תפריט
יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות".
מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00
×

עגלת קניות