להכנת 2 כיכרות
החומרים להכנת מחמצת שיפון
170 גרם יוגורט טבעי – 1 גביע
180 גרם קמח שיפון מלא – 1/2 1 כוס
4 גרם מלח – קורט
הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד החומרים ומניחים במקום קריר, מכוסה בניילון נצמד ל-48 שעות.
לגרעיני שיפון מבושלים
200 גרם גרעיני שיפון
580 גרם מים
הכנה:
מכניסים את גרעיני השיפון לסיר, מוסיפים את המים ומשרים ל-12 שעות. מביאים את המים לסף רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-12 דקות מסננים ומצננים
החומרים להכנת הבצק:
330 גרם קמח שיפון- 3/4 2 כוסות.
20 גרם שמרים טריים
300 מ"ל מים –1 כוס ורבע
16 גרם מלח -1 כף
375 גרם מחמצת שיפון (שהוכנה מראש)
גרעיני השיפון המבושלים לאחר סינון המים
הכנה:
שמים בקערת הלישה את המחמצת, מפעילים את וו הלישה, ומוסיפים בהדרגה את המים. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את הבצק שנדבק לדפנות ולתחתית הקערה. מוסיפים לפי הסדר: שמרים, גרעיני השיפון המבושלים, מלח.
בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה עוד 2 דקות לאיחוד החומרים.
מוסיפים בבת אחת את הקמח, לשים במהירות נמוכה 7 דקות עד שהבצק נאסף ונהיה מעט מבריק.
מדי פעם יש לגרד את דפנות ותחתית הקערה בעזרת קלף או מרית, אפשר לקמח מעט כדי לעזור לבצק להיאסף ולהיות אחיד במרקמו.
התפחה:
מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשני חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק גליל מושלם. משמנים 2 תבניות אפייה, ומניחים בכל תבנית גליל בצק ומחוררים בעזרת מזלג את חלקו של כל גליל, מכסים ומניחים להתפחה כ-60 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות
אפייה:
מכניסים את התבניות לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-60 דקות, מוציאים ומצננים על רשת.