להכנת 2 כיכרות

החומרים להכנת מחמצת שיפון
170 גרם יוגורט טבעי – 1 גביע
180 גרם קמח שיפון מלא – 1/2 1 כוס
4 גרם מלח – קורט

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד החומרים ומניחים במקום קריר, מכוסה בניילון נצמד ל-48 שעות.

לגרעיני שיפון מבושלים
200 גרם גרעיני שיפון
580 גרם מים

הכנה:
מכניסים את גרעיני השיפון לסיר, מוסיפים את המים ומשרים ל-12 שעות. מביאים את המים לסף רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-12 דקות מסננים ומצננים

החומרים להכנת הבצק:
330 גרם קמח שיפון- 3/4 2 כוסות.
20 גרם שמרים טריים
300 מ"ל מים –1 כוס ורבע
16 גרם מלח -1 כף
375 גרם מחמצת שיפון (שהוכנה מראש)
גרעיני השיפון המבושלים לאחר סינון המים

הכנה:
שמים בקערת הלישה את המחמצת, מפעילים את וו הלישה, ומוסיפים בהדרגה את המים. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את הבצק שנדבק לדפנות ולתחתית הקערה. מוסיפים לפי הסדר: שמרים, גרעיני השיפון המבושלים, מלח.
בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה עוד 2 דקות לאיחוד החומרים.
מוסיפים בבת אחת את הקמח, לשים במהירות נמוכה 7 דקות עד שהבצק נאסף ונהיה מעט מבריק.
מדי פעם יש לגרד את דפנות ותחתית הקערה בעזרת קלף או מרית, אפשר לקמח מעט כדי לעזור לבצק להיאסף ולהיות אחיד במרקמו.

התפחה:
מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשני חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק גליל מושלם. משמנים 2 תבניות אפייה, ומניחים בכל תבנית גליל בצק ומחוררים בעזרת מזלג את חלקו של כל גליל, מכסים ומניחים להתפחה כ-60 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-220 מעלות

אפייה:
מכניסים את התבניות לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-60 דקות, מוציאים ומצננים על רשת.

סגירת תפריט
יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות".
מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00
×

עגלת קניות