מתכון ל-2 כיכרות לחם, כל שנדרש הוא מיקסר בעל וו גיטרה , ניילון נצמד / מגבת לכיסוי הבצק ותבנית לחם או אינגליש קייק.

1. מיקסר
2. וו גיטרה .
3. ניילון / מגבת לכיסוי הבצק
4. תבנית לחם או אינגליש קייק

חומרים להכנת מחמצת שיפון – 48 שעות מראש:

180 גרם יוגורט טבעי ( 1 גביע )
200 גרם שיפון מלא ( 1.1/4 כוסות )
קורט מלח

אופן הכנת המחמצת :
מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד החומרים ומניחים במקום קריר ,מכוסה בניילון נצמד ל 48 שעות .

הכנת גרעיני שיפון מבושלים – לילה מראש :

170 גר' גרעיני שיפון ( 1.1/4 כוסות )
500 גרם מי ברז (2 כוסות)

אופן בישול גרעיני השיפון :
מכניסים את גרעיני השיפון לסיר, מוסיפים את מי הברז ומשרים ל- 12 שעות.
מביאים את המים לסף רתיחה , מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כ – 12 דקות ,מסננים ומצננים.

חומרים להכנת הבצק :
(שוקלים את כל החומרים מראש )

290 גרם מים . (1.5 כוסות)
45 גרם פשתן . (רבע כוס)
290 גרם גרעיני חמנייה (3 כוסות)
570 גרם גרעיני שיפון מבושלים
380 גרם מחמצת שיפון .
40 גרם קמח חיטה לבן . (רבע כוס)
200 גרם קמח שיפון מלא . (1.5כוסות)
20 גרם מלח (1.5 כפית)
20 גרם שמרים (1.5 כפית)
20 גרם דבש (1.5 כפית)

אופן ההכנה :

1. יוצקים את המים לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים ,גרעיני השיפון המבושלים , פשתן, חמנייה ומחמצת שיפון .
2. מוסיפים דבש ומערבבים 4 דקות במהירות איטית.
3. מוסיפים את הקמח שיפון ,קמח חיטה ולשים 6 דקות במהירות איטית .
4. בעזרת ידיים רטובות מוציאים את הבצק מקערת הלישה לשולחן העבודה.
5. מחלקים את הבצק ל שתי יחידות שוות
6. מניחים כל יחידת בצק בתבנית משטחים מעט את הבצק.

התפחה :

מכסים את התבניות עם מגבת / שקית ומניחים להתפחה כ 60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. כ 15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל 220 מעלות .

אפייה :

מכניסים את התבניות לתנור , מנמיכים את הטמפ ל 180 מעלות ואופים כ 60 דקות . מוצאים ומצננים על רשת .

סגירת תפריט
×

עגלת קניות