מתכון ל-2 כיכרות לחם, כל שנדרש הוא מיקסר בעל וו גיטרה , ניילון נצמד / מגבת לכיסוי הבצק ותבנית לחם או אינגליש קייק.

1. מיקסר
2. וו גיטרה .
3. ניילון / מגבת לכיסוי הבצק
4. תבנית לחם או אינגליש קייק

חומרים להכנת מחמצת שיפון – 48 שעות מראש:

180 גרם יוגורט טבעי ( 1 גביע )
200 גרם שיפון מלא ( 1.1/4 כוסות )
קורט מלח

אופן הכנת המחמצת :
מערבבים את כל המרכיבים עד לאיחוד החומרים ומניחים במקום קריר ,מכוסה בניילון נצמד ל 48 שעות .

הכנת גרעיני שיפון מבושלים – לילה מראש :

170 גר' גרעיני שיפון ( 1.1/4 כוסות )
500 גרם מי ברז (2 כוסות)

אופן בישול גרעיני השיפון :
מכניסים את גרעיני השיפון לסיר, מוסיפים את מי הברז ומשרים ל- 12 שעות.
מביאים את המים לסף רתיחה , מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כ – 12 דקות ,מסננים ומצננים.

חומרים להכנת הבצק :
(שוקלים את כל החומרים מראש )

290 גרם מים . (1.5 כוסות)
45 גרם פשתן . (רבע כוס)
290 גרם גרעיני חמנייה (3 כוסות)
570 גרם גרעיני שיפון מבושלים
380 גרם מחמצת שיפון .
40 גרם קמח חיטה לבן . (רבע כוס)
200 גרם קמח שיפון מלא . (1.5כוסות)
20 גרם מלח (1.5 כפית)
20 גרם שמרים (1.5 כפית)
20 גרם דבש (1.5 כפית)

אופן ההכנה :

1. יוצקים את המים לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים ,גרעיני השיפון המבושלים , פשתן, חמנייה ומחמצת שיפון .
2. מוסיפים דבש ומערבבים 4 דקות במהירות איטית.
3. מוסיפים את הקמח שיפון ,קמח חיטה ולשים 6 דקות במהירות איטית .
4. בעזרת ידיים רטובות מוציאים את הבצק מקערת הלישה לשולחן העבודה.
5. מחלקים את הבצק ל שתי יחידות שוות
6. מניחים כל יחידת בצק בתבנית משטחים מעט את הבצק.

התפחה :

מכסים את התבניות עם מגבת / שקית ומניחים להתפחה כ 60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. כ 15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל 220 מעלות .

אפייה :

מכניסים את התבניות לתנור , מנמיכים את הטמפ ל 180 מעלות ואופים כ 60 דקות . מוצאים ומצננים על רשת .

סגירת תפריט

יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות.

מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00

×

עגלת קניות