החומרים להכנת בצק ( שוקלים את כל החומרים מראש)
300 גרם קמח חיטה לבן מנופה (2 ושליש כוסות)
200 גרם קמח חיטה מלא, מנופה (1.5 כוסות)
300 גרם מים (1 ורבע כוסות)
20 גרם שמרים טריים (2 כפות)
150 גרם שאור
15 גרם מלח (1 כף)
50 גרם גרעיני פשתן (1/3 כוס)
70 גרם בורגול גס (חצי כוס)
50 גרם גרעיני דלעת (שליש כוס)

כמות: 4 כיכרות לחם קטנות
הכנת הבצק: 35 דקות
התפחה: 150 דקות
אפייה: 30 דקות

אופן הכנת הבצק:
יוצקים את המיל השקולים לקערת הלישה, מוסיפים את הבורגול והפשתן ומערבבים, משרים עשר דקות, מפוררים לתוך קערת הלישה את השמרים ומסיפים לפי הסדר: שאור, שני סוגי קמח ומלח. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות לאיחוד החומרים מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 10 דקות לקבלת בצק גמיש ורך. מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את גרעיני הדלעת. לשים דקה עד שהגרעינים נבלעים ולא יותר. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים מעט ביד ומגלגלים לכדור.

התפחה:
מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בעזרת סכין. מגלגלים את הבצק לכדורים, מניחים את ארבעת הכדורים על משטח מקומח קלות, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.

מועכים כל כדור בצק לעיגול בעובי 3 ס"מ ומגלגלים לכיכרות מוארכות ומהודקות. מניחים את הכיכרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 70 דקות. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-200 מעלות. בעזרת סכין משוננת, קטנה וחדה חורצים בכיכרות חמישה חריצים אלכסוניים.

אפייה:
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עוד 20 דקות, לקבלת לחם מושחם. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות