(קערת זכוכית קוטר 17 גובה 9 ס"מ)

קינוח חגיגי – שכבות קרם פרש עדין עם בצק ברטון עשיר ומלמעלה זר פירות העונה.

בצק ברטון
180g חמאה בטמפ' החדר
180g סוכר
90g חלמונים
250g קמח
9g אבקת אפיה
23g מלח
8g סודה לשתייה

1. במיקסר (וו-גיטרה) מערבבים חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מערבבים עד שהחלמונים נטמעים והתערובת חלקה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
4. מוסיפים את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר. מערבבים רק עד שמתקבל בצק רך. לא להגזים בערבוב.
5. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו. מקררים מספר שעות במקרר.
6. מרדדים את הבצק הקר לעובי 0.5 ס"מ על נייר אפייה.
7. אופים את הבצק המרודד בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-15-20 דק' עד לצבע זהוב עמוק.
8. כשהבצק יוצא מהתנור קורצים 2 עיגולים בקוטר הקערה. מניחים לצינון.

קרם למילוי
300g שמנת חמוצה
65g אבקת סוכר
0.5 מקל וניל
8g ג'לטין
50g מים קרים
300g שמנת מתוקה

1. מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. הג'לטין חייב לספוג את המים היטב לפני שעובדים איתו.
2. מערבבים בקערה שמנת חמוצה עם אבקת סוכר עד לקרם חלק. חוצים את מקל הוניל לאורכו, מרוקנים את הגרגרים בעזרת סכין ומוסיפים לשמנת החמוצה. מערבבים.
3. מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת רכה.
4. ממיסים ג'לטין במיקרוגל לנוזל צלול וחם (כ-60 מעלות).
5. מערבבים 2 כפות מתערובת השמנת החמוצה לג'לטין המומס ומערבבים. מחזירים את הג'לטין המעורבב חזרה לתערובת השמנת החמוצה ומערבבים במהירות.
6. מוסיפים את השמנת המוקצפת בהדרגה לתערובת השמנת החמוצה. מערבבים בעדינות באמצעות מטרפה.
7. מוזגים לקערה כשליש מכמות הקרם. מכסים בעיגול בצק.
מוזגים עוד כשליש מהקרם ומכסים בעיגול בצק נוסף.
מוזגים את יתרת הקרם, מיישרים ומעבירים לקרור.
8. מסדרים פירות טריים חתוכים בצפיפות על הקרם מלמעלה.
9. ניתן להבריש בריבת משמש מחוממת מדוללת במעט מים חמים.
10. שומרים במקרר.

סגירת תפריט
יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות".
מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00
×

עגלת קניות