8 יחידות/טארט בקוטר 26
החומרים הדרושים:

לבצק פריך
280 גרם חמאה קרה
70 גרם סוכר
5 גרם מלח
125 גרם אבקת סוכר
100 גרם ביצים
560 גרם קמח

הכנה:
בגזרת וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר לתערובת חלקה ובהירה ללא גושים.
מוסיפים את האבקת סוכר והמלח עד להיטמעות, מוסיפים ביצים בהדרגה .
מערבבים עד להומוגניות, עוצרים את המיקסר ומגרדים את הדפנות.
מוסיפים את הקמח, מערבבים עד להתאדות הבצק.

משטחים את הבצק לפיתה שטוחה ומקררים במקרר לפחות שעה וחצי.

מלית תפוחים:
1200 גרם תפוחים ירוקים (גרנד אלכסנדר /8-10 יחידות)
200 גרם חמאה מלוחה
300 גרם סוכר
קורט קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם צימוקים לבנים
גרידה מחצי לימון
מעט וניל, חצי מקל / תמצית איכותית

הכנת המלית:
מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לקוביות בגודל: 1X1 ס"מ
מחממים מעט סיר, מוסיפים חמאה סוכר קוביות תפוחים וצימוקים.
מוסיפים קינמון ואגוזי מלך
מערבבים את תערובת התפוחים עד לקבלת צבע קרמלי ענברי.
אין צורך לבשל את התפוחים עד לריכוך, הם עוברים אפייה.
מסננים את התפוחים מהנוזלים, מצמצמים מעט את הנוזל ומוסיפים לתפוחים.

הרכבת הטארט / טארטלט

משמנים מעט תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ / 8 תבניות אישיות בקוטר 6 ס"מ

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי: 2.5-3 ס"מ.
חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים בגודל: 12X12 ס"מ
או יחידה אחת לטארט בקוטר 26 ס"מ.
לטארטלטים: מניחים ריבוע בצק בתוך תבנית כאשר הקצוות עומדים כלפי מעלה.
ממלאים כל טארטלט במלית תפוחים ומקפלים את הקצוות מעל.
מקררים או מקפיאים כ-10 דקות.

אפייה:
מחממים תנור ל170 מעלות
אופים כ17-20 דקות לקבלת גוון זהוב.

מצננים, ובוזקים אבקת סוכר מעל כל יחידה.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות