בורקסים 'כמו פעם' (3 מאפים. כל מאפה כ-8 מנות)

מלית תפו"א
3 תפו"א אדמה בינוניים קלופים
1 בצל קטן קצוץ
מלח, פלפל
1 כפית עלי טימין
שמן זית לטיגון

1. מבשלים תפו"א במים עד לריכוך. מסננים.
2. מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה.
3. מועכים עם מזלג את התפו"א. מוסיפים בצל מטוגן, מלח, פלפל וטימין ומערבבים.

מלית פטריות
1 בצל קטן קצוץ
2 סלסילות פטריות חתוכה
1 שן שום קצוץ
מלח, פלפל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון

1. במחבת רחבה מטגנים בצל בשמן זית עד הזהבה.
2. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים עד שהפטריות משחימות.
3. מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה. מערבבים ומסירים מהאש.

רטטוי
1 בצל
1 זוקיני
1 חציל
2 פלפלים אדום/צהוב
2 עגבניות קלופות
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
חופן עלי טימין
מלח, פלפל

1. חותכים את הירקות לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.
2. מטגנים כל ירק (למעט עגבניות) בנפרד ומוציאים לקערה.
3. מטגנים שום בשמן זית עד לניחוח של שום (לא להזהיב). מוסיפים עגבניות חתוכות, טימין, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים ומבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה.
4. מוסיפים את הירקות. מערבבים ומבשלים כ-5 דק' על להבה נמוכה. מתקנים תיבול ומסירים מהאש. מצננים.

הכנת הבורקסים:

1 קילו בצק עלים על בסיס חמאה

1. מפשירים את הבצק במשך לילה במקרר.
2. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60X40. מחלקים לרוחב ל-3 מלבנים בגודל 20X40.
3. מניחים שורה של מלית במרכז לאורך כל מלבן. מקפלים את שני צידי הבצק מעל המלית.
4. הופכים את הגלילות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
5. מורחים בביצה טרופה. מסמנים חתכים ברוחב 3 ס"מ בבצק עם סכין חדה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות כ- 35-40 דקות עד להזהבה.

הערה: ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה. שומרים במקפיא בקופסא אטומה עד חודש.
לפני האפייה מפשירים ואופים באותו האופן.

סגירת תפריט
יש לבחור תחילה את יום האיסוף ואז תיפתח רשימת המוצרים הזמינה לאותו היום. שינוי יום האיסוף, במהלך בחירת המוצרים, יאפס את עגלת הקניות".
מינימום הזמנות לראש השנה הינו 150 ₪ . הזמנות האתר ומוקד ההזמנות יהיו פתוחים עד ליום חמישי ה- 26/9 בשעה 12.00
×

עגלת קניות