תבנית בבקה/קוגלהוף בקוטר 24
החומרים לעוגה:
120 גרם חמאה
60 גרם סוכר (1/4 כוס )
3 יחידות ביצים
150 גרם שמנת חמוצה ( 3/4 גביע)
150 גרם קמח מנופה ( כוס ושליש)
4 גרם סודה לשתייה ( 1/4 כפית )
5 גרם אבקת אפייה ( 1/2 כפית )
תמצית וניל
2 תפוחי- עץ ירוקים חמוצים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר + 2 כפות ליקר קלבדוס / ליקר תפוחים
תערובת אגוזים וסוכר:
2 גרם קינמון
60 גרם פקאן
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אגוזי מלך
שמים בשקית: אגוזים, פקאן, סוכר, וקינמון ומועכים או דופקים בעזרת פטיש שניצל.
לציפוי התבנית : 20 גרם חמאה ,50 גרם שקדים פרוסים / אגוזי לוז פרוסים
סירופ דבש:
50 גרם דבש
50 גרם מים
מחממים יחד עד לנוזל אחיד
הכנה:
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם סוכר והקלבדוס, ומניחים בצד.
משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית בלוז פרוס או שקדים פרוסים.
מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה לתערובת לבנה ותפוחה.
מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.
מוסיפים לתערובת החמאה את קמח, א.אפיה, סודה לשתיה והשמנת החמוצה לסירוגין לקבלת מסה אחידה.
יוצקים 1/3 מהמסה בתחתית התבנית , מפזרים את קוביות התפוחים, משקיעים אותם מעט.
מפזרים מעל 1/3 מתערובת האגוזים.
יוצקים מעל 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ושוב את המסה הנותרת.
ולבסוף מפזרים את יתרת האגוזים.
אפייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
אופים כ-35 -40 דקות
מוציאים את העוגה מהתבנית, ומספיגים בסירופ דבש.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות