בצק שמרים
1000 גר' קמח
45 גר' שמרים טריים
170 גר' סוכר
180 גר' חמאה רכה
3 ביצים בינוניות
230 מל' חלב
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח
2. יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכה את השמרים.
3. מוסיפים לקערת הלישה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, וניל ומלח
בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה
4. אחרי 3-4 דקות של לישה איטית, מוסיפים את החמאה הרכה
ומגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 3-4 דקות לקבלת בצק אחיד ואלסטי מעט.
5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים אותו לריבוע, מניחים על מגש ומניילנים. ומניחים במקרר ללילה.
כמות הבצק מספיקה ל-4 עוגות. כשהבצק קר מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.

סירופ סוכר לזיגוג

מרכיבים:
150 גרם סוכר
150 מ"ל מים
2 טיפות תמצית וניל / חצי מקל

אופן הכנה:
לסיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תמצית הוניל. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון. כמות הסירופ מספיקה ל-4 עוגות.

1/2 צנצנת ממרח נוטלה
75 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X25. מורחים את המלית, מפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים לגליל הדוק. מתחילים לגלגל מהדופן הרחבה ובסיום הגלגול מסדרים את הרולדה כאשר הסגירה פונה כלפי מעלה.
• במידה והרולדה התחממה והיא רכה מידי אפשר להכניס אותה לקירור ורק אז להמשיך.
בעזרת סכין משונן מנסרים על הסגירה של הבצק וחוצים את הרולדה לשניים. את שתי רצועות הבצק שנוצרו מסובבים כך שהחלק המנוסר יפנה כלפי מעלה וניתן לראות את פסי הבצק והשוקולד. מניחים את שתי הרצועות בצורת X ומגלגלים לבורג.
מעבירים את הבורג לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
את התבנית האינגליש קייק מכסים במגבת לחה ונותנים לעוגה לתפוח עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.
מתפיחים עד שהעוגה מגיעה לשולי התבנית.
אופים ב- 160-170 מעלות כ- 30 דקות.
אחרי האפייה מושחים בסירופ סוכר.

סגירת תפריט
×

עגלת קניות