מרכיבים:

  • גליל בצק עלים "מאפיית לחמים" (600 גרם)
  • גבינת מוצרלה או גאודה מגוררת
  • צנצנת עגבניות מרוסקות
  • זיתי קלמטה חצויים או זיתים שאוהבים
  • עלי בזיליקום טריים (אופציונלי)
  • פירורי פטה (אופציונלי) 

אופן ההכנה:

1. מניחים את העגבניות במסננת לסינון הנוזלים.

2. מפדרים מעט קמח על משטח העבודה.

3. פותחים את גליל הבצק על המשטח ומתחילים לרדד לעלה בעובי ½ ס״מ, (אם חסר מעט קמח ניתן לפדר עוד בעדינות) מסובבים את הבצק כל הזמן כדי שלא ידבק על המשטח.

4. מורחים את העגבניות ומפזרים גבינה וזיתים בצורה אחידה על כל הבצק.

5. מגלגלים בעדינות לשבלול ארוך ובעזרת סכין מסור, חותכים לשבלולים בעובי: 1.5 ס״מ.

6. לוקחים את קצה בצק בכל שבלול קטן ומקפלים אותו מתחת לחלק התחתון.

7. מניחים את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולוחצים עם היד קלות על כל שבלול.

8. מחממים תנור ל-180 מעלות.

9. אופים את השבלולים כ-15 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 12 דקות עד לקבלת שבלולים זהובים ויפים.

בתיאבון!